Összehasonlítás

TOP termékek

Termékajánló

Partnereink

Házhozszállítás

Házhozszállításban partnerünk az MPL futárszolgálat!

Blog

Távol-Keletet idéző ékszerek

 

Egy európai ember számára a Távol-Kelet misztikus és vonzó: teljesen más kultúra, másfajta emberek, más ételek és öltözködési szokások.

Nem véletlen, hogy Európában igen divatos a keleties stílus, ami az ékszerekben is tükröződik: számos olyan darabot kaphatunk a boltokban, melyek főleg az indiai kultúrában használatos kiegészítőkre hasonlítnak, de olyat is beszerezhetünk, ami tényleg onnan származik, manapság ezen a téren nincsenek határok.

 

Biztonságos ékszerek gyerekeknek

 

Nincs ez másképp a gyerekekkel sem: mivel a gyerekek utánzással tanulnak, gyakran csinálnak olyasmit, amit a felnőttektől látnak, például ékszereket hordanak.

A hagyományos ékszerek azonban nem megfelelőek számukra, hiszen a gyöngyből fűzött karkötők és nyakláncok akár veszélyesek is lehet, mert lenyelhetik egy-egy darabjukat, az aranyból és más értékes anyagból készült darabokat pedig elhagyhatják.

Egyre több ékszert hordanak a férfiak

 

 

Manapság nem csak a nők, a férfiak is szívesen hordanak különböző ékszereket, még ha nem is olyan sokat, mint a szebbik nem képviselői. A férfiak számára külön készítenek ékszereket.

Az ékszerek viselését legtöbben alapvetően a nőknek tulajdonítjuk, ez azonban mára igen alaptalan általánosítássá vált, sőt, évszázadokkal ezelőtt sem volt szokatlan látvány, hogy egy férfi ékszert hordjon: a nemesek, arisztokraták közt igen sokan hordtak például gyűrűt az erősebbik nem képviselői közül.

 

Nem mai találmány a testékszer


Ékszerek alatt legtöbben a nyakláncokat és a fülbevalókat, karkötőket, gyűrűket értjük, azonban ebbe a kategóriába tartoznak a testékszerek, ismertebb nevükön a piercingek is, melyek napjainkban főleg a fiatalok körében elterjedtek.
Néhány évvel ezelőtt még sokan ferde szemmel néztek a piercinget viselőkre, manapság azonban szinte teljesen természetesnek számít, senkinek nem szúr szemet, mivel lassacskán divat lett belőle.

 

Hogyan viseljük stílusosan az ékszert

 

Egy megfelelően kiválasztott nyaklánc vagy fülbevaló feldobhatja a legegyszerűbb öltözéket is, azonban csak akkor, ha tudjuk, hogyan viseljük.

Milyen ékszert vigyek a nyaralásra?

 

Ha utazásra csomagolunk, sokan hajlamosak vagyunk megfeledkezni a kiegészítőkről, pedig ezek segítségével megsokszorozhatjuk a bepakolt csekély számú ruhaneműből összeállítható öltözékek számát.

Egy megfelelő ékszer lazából elegánssá változtathatja ugyanazt a ruhát, és nem is foglal sok helyet. Drága és értékes ékszereket azonban inkább ne vigyünk magunkkal; próbáljunk meg minél kevesebb támadási felületet nyújtani a tolvajoknak, és csak olyasmit pakoljunk be, amelyet nem sajnálnánk túlságosan, ha elveszítenénk.

Nyaralásra így a bizsu nyakláncaink és fülbevalóink közül válogassunk.

 Milyen ékszer illik az arctípusomhoz?

 

Öltözékünk csak a megfelelő kiegészítőkkel lehet teljes: ám ha rosszul választunk, legalább annyit rontunk az összehatáson, mint amennyit egy odaillővel javíthattunk volna.
A vásárlásnál tehát figyeljünk oda, hogy olyan darabokat szerezzünk be, amelyek illenek a meglévő ruhatárunkhoz, valamint bőr- és hajszínünkhöz, illetve arcformánkhoz is.

A legfontosabb tudnivalók aranyékszer vásárlásakor

 

Az arany az egyik legkedveltebb nemesfém a világon; egyes kultúrákban a tisztaság, a bőség és a jólét szimbóluma.

Egy aranyékszer ideális viselet lehet hétköznapra és alkalomra egyaránt. Ha magunknak vásárolunk ékszert, érdemes figyelembe vennünk néhány szempontot.

Az ékszerek szakszerű ápolása

 

Ahhoz, hogy nemesfém ékszereink minél tovább megőrizhessék szépségünket, figyelmet kell fordítanunk szakszerű ápolásukra.

A legalapvetőbb szabály, hogy az ékszert mindig az öltözködés utolsó lépéseként, a különböző kozmetikumok (testápoló, hajlakk, parfüm) használata után tegyük fel, hogy semmit se fújjunk vagy kenjünk rá.

Miután levettük az ékszert, mielőtt eltennénk, töröljük át egy tiszta, puha ronggyal, hogy eltávolíthassuk róla az izzadtságot és a zsírt. Az egyes darabokat elkülönítve vagy egyenként egy zsebkendőbe csomagolva tároljuk, lehetőleg egy textillel bélelt dobozban, hogy megelőzzük az összekarcolódásukat.

 

 

 

 Milyen alakú gyémánt legyen a gyűrűben?

 

Egy klasszikus gyémántgyűrű örök darab és rendkívül elegáns viselet; és nemcsak egy eljegyzés megpecsételésére szolgálhat. Az ékszert díszítő gyémántot többféle formájúra csiszolják; ezek más-más jelentéssel bírnak.

 

Hogyan viseljük a karkötőt?

 

Az egyik legnépszerűbb nyári kiegészítő a karkötő, hiszen ebben az évszakban végre előkerülhetnek a szekrényből a karokat szabadon hagyó ujjatlan vagy pántos ruhák és felsők.

A bőr egyformaságát remekül megtöri egy jól megválasztott karkötő vagy karlánc. Rengeteg stílus, szín és forma közül válogathatunk, hiszen egy karkötő nemcsak kerek, de akár háromszög vagy négyzet alakú is lehet.

Azonban ezen ékszer viselésekor is érdemes betartanunk néhány szabályt.

 A leggyakoribb ékszerviselési hibák

 

Sok nő esik abba a hibába, hogy bár egy gyönyörű ruhát vesz fel egy alkalomra, gondoskodik egy új cipőről és táskáról is; azonban az egész összhatást elrontja egy rosszul megválasztott ékszerrel.

Nemcsak a szoknya hossza, a cipősarok magassága vagy a rúzs színe lehet kritikus pont, hanem az ékszer anyaga, formája vagy stílusa is.

 

Több tényező befolyásolja az ékszerek árát

 

 

Az ékszerek az emberek fejében hagyományosan drága tárgyakként élnek: legtöbben aranyra és drágakövekre gondolunk, ha az ékszer szót halljuk, annak ellenére is, hogy mi magunk is viselünk ékszereket, ami legtöbbünk esetében nem került egy vagyonba.

Tény, hogy vannak több milliót, netán milliárdokat érő ékszerek is, a legtöbb azonban néhány ezer, esetleg néhány száz forintért beszerezhető, így mindenki számára hozzáférhető.

Szó sincs arról, hogy ezek csúnyábbak lennének, mint drága társaik, sőt, sokszor épp olyan szépek.

Praktikusabb lehet az ezüst gyűrű az aranynál

 

Sok nő részesíti manapság előnyben az ezüst ékszereket az arannyal szemben: kevésbé drágák, de ugyanolyan szépek, mint az arany ékszerek, ráadásul van, aki az arany színt kimondottan nem szereti, vagy éppen nem áll jól neki.

Az öltözködés szempontjából is talán jobb választás egy ezüst ékszer, hiszen az ezüst szín több árnyalathoz passzol, mint az arany. Ez akkor is igaz, ha gyűrűről van szó – ez ezüst gyűrű esetében biztosan nem kell attól tartani, hogy nem illik az öltözékünkhöz.

2014.10.08 13:43

Milyen ékszert válasszak?

 

Az ékszerek kétségtelenül képesek feltenni a koronát megjelenésünkre, de csak akkor, ha eltaláljuk, milyeneket kell viselnünk. Nincs kiábrándítóbb annál, mint amikor egy egyébként csinos és jólöltözött nő megjelenését elrontja azzal, hogy nem megfelelően választ ékszereket.

Alapesetben a kiegészítőknek a ruhánkhoz, vagy legalább egymáshoz passzolniuk kell, de az sem mindegy, hogy saját külső adottságainkhoz mennyire illenek.

Milyen kő díszíti az ékszert?

 

Évszázadok óta bevett szokás, hogy az ékszerészek kővel díszítik a különböző ékszereket. Ezek természetes ásványok, melyek különleges szépségük és időtállóságuk miatt kiérdemelték, hogy különleges helyet foglaljanak el az emberek szívében.

Ékszereket többféle kővel lehet díszíteni, azonban a különböző köveknek jelentésük is van, akár eszerint is megválogathatjuk, hogy melyeket részesítjük előnyben.

 

2014.10.08 12:51

Hol hordjuk a gyűrűt?

 

 

 

 

 

Gyűrűt ma már nagyon sokan hordanak pusztán kedvtelésből vagy divatból, nem feltétlenül fontos, hogy egy gyűrű hordásának jelentősége legyen. Azzal viszont kevésbé vagyunk tisztában, hogy a gyűrű hordásának módja árulkodik a személyiségünkről.

 

Ez a középkorból ered, ugyanis akkoriban még tudatosan üzentek egymásnak gyűrűjük viselésével az emberek, társadalmi rangra is utalhatott az, hogy ki, melyik ujján viseli a gyűrűjét.

 

 

 

2014.10.08 12:00

Műanyag és partedli

 

 

Napjainkban hatalmas népszerűségnek örvendenek a hatalmas, harsány, színes és feltűnő kiegészítők, így a nyakláncok is. Hogy kinek áll jól, és kinek nem, az egy másik téma, szinte mindenki előszeretettel hordja őket, ahogy a vastag, különféle színekben pompázó, műanyag karkötőket is. Mindkettő nagy divat, de nem mindegy, hogyan és mivel viseljük őket – ha nem figyelünk erre oda, könnyen nevetségesség válhatunk a feltűnő helyett.

 

Sok nőn és lányon látni mostanság úgynevezett „bib” nyakláncot, ami azért kapta ezt a nevet, mert egy előkéhez, partedlihez hasonlóan terül el a nyakon.

Színes gyémántok – a természet csodái

 

 

 

Sokan csak a klasszikus, fehér gyémántot ismerik, azonban az utóbbi időkben egyre népszerűbbek színes társaik. Az olyan sztárok, mint J. Lo, Beyonce és Kate Hudson imádják őket, nem véletlenül – igazi ritkaságok, ám hihetetlenül borsos áron kell megfizetni.

 

A csinos színeskék már olyan szexszimbólumok repertoárjában jelen voltak, mint Elizabeth Taylor, vagy Marilyn Monroe.

 

 

Penny Winter 2013 tavasz–nyár kollekció

 

Van valamilyen varázslat abban, ahogy a nyers kövek párosításából egy már művészien szép és kifinomult ékszer születik.

Penny Winter tavaszinyári kollekciójában minden egyes darab gondos kezek munkája.

Miről árulkodik az ékszered színe?

 

Mi, nők tudjuk legjobban, hogy öltözködésünkben mennyire fontos ügyelnünk a legapróbb részletekre is, legyen szó egy szépen vasalt anyagról, vagy a színek megfelelő összehangolásáról.

A kiegészítők közül fokozottan fontos szerepet tölthet be egy szép ékszer, nyaklánc, gyűrű. A különleges darabok önmagukban is öltöztethetnek, feldobnak egy egyszerűbb szettet, ezért az sem részletkérdés, milyen színben pompázik az ékes darab.

Rengetegszer olvashattunk arról öltözködési tippekben, hogy a ruhadarabok színei mit árulhatnak el személyiségünkről, milyen benyomást kelthetnek más emberekben. Tudatos választással pozitívabban befolyásolhatjuk személyiségünk kommunikációját. Ebben a cikkben sorra vesszük az egyes árnyalatok szimbolikáját, és azt, hogy ez milyen érzést kelthet tudat alatt másokban.

 

2014.10.08 11:02

Így válassz hajdíszt!

Nem véletlenül illetjük frizuránkat a „hajkorona” jelzővel, hiszen valóban koronaszerűen ékesíti a legtöbb hölgy fejét.

Alapvető elvárás, hogy tisztán és ápoltan tartsuk, szépségét pedig még jobban kiemelhetjük egy jól megválasztott hajdísszel. Ez különösen praktikus a nyár közeledtével, ne elégedjünk meg a legegyszerűbb hajgumikkal, ha rengeteg szebb darabot kínálnak a boltok polcai!

Egy kontyba fogott hosszú sörény pár szép dísszel nagyon dekoratív és szuper nőies tud lenni. Természetesen az ilyen fajtájú ékszerekre is érvényes pár általános szabály, melyet ajánlatos szem előtt tartani.

 

Ajándékok egyszerűen az ékszerwebáruházból

Sajnos néha előfordul, hogy megfeledkezünk egy szerettünk születés- vagy névnapjáról, és csak rövid idővel az alkalom előtt jut eszünkbe, hogy még nem szereztünk be ajándékot.

A legnagyobb baj ilyenkor, hogy általában egyébként sincs túl sok lehetőségünk órákig járni a boltokat, míg meg nem találjuk a tökéletes meglepetést; ebben az esetben pedig szó szerint nem érünk rá sokáig válogatni. Ilyenkor érdemes a vásárlás legegyszerűbb módját, az interneten való rendelést választani. Hiszen így nem kell végigjárnunk az összes boltot, mire találunk valamit, hanem kényelmesen, otthonról, a fotelben ülve rendelhetünk. Nincs más dolgunk, mint megvárni a házhoz szállítást, és becsomagolni az ajándékot.

 

 

 

 Milyen ruhához milyen bizsu nyaklánc illik?

 

Ha egy fontos eseményre készülünk, a megfelelő ruha kiválasztása mellett gondoskodnunk kell az ahhoz illő kiegészítőkről is.

Időről időre minden nő megajándékozhatja magát egy szép bizsu nyaklánccal, kiváltképp, ha valamilyen különleges alkalomról van szó.

Azonban nem mindegy, milyen ruhát veszünk fel a rendezvényre, ugyanis annak kivágása határozza meg, melyik típusú bizsu nyaklánc megy hozzá igazán.

 

 

2014.10.07 13:11

Nagy sláger a bizsu

 

 

Az ékszerek már azóta igen népszerűek, mióta ember él a földön, ugyanis már az ősember is használt csontokból fűzött nyakláncokat, karkötőket, az ókorban pedig a nemesfémek ideje is eljött, arany és ezüst kiegészítőket kezdtek készíteni.

Napjainkra már számos anyagból találhatunk ékszereket mindenféle formában, a testnek gyakorlatilag bármely pontjára, ugyanis manapság a testékszerek is rendkívüli mértékben elterjedtek, a kínálat szinte végtelen.

 

2014.10.07 12:29

Egyre népszerűbb az ezüst

 

 

 

Bár az arany évezredek óta viszi a pálmát az ékszerek között, manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az ezüst kiegészítők is.

 

Ennek elsődleges oka, hogy ezek is nagyon szépek, csillogók és fényesek, ugyanakkor jóval olcsóbbak, mint az arany ékszerek, ezért sokkal szélesebb rétegek számára érhetők el. Az is igaz azonban, hogy az ezüst ékszerek gyakrabban okoznak allergiás reakciók, mivel gyakrabban ötvözik őket nikkellel, illetve más fémekkel, nem ritka a ródiumos bevonat sem a csillogás érdekében.

 

 

 

Örök sláger az arany ékszer

 

 

Évezredek óta töretlen népszerűségnek örvend az ékszerkészítők és az ékszerek viselői között egyaránt az arany, ez ugyanis egy rendkívül könnyen megmunkálható, ám sokáig, tartósan csillogó anyag, ami felettébb elegáns megjelenést kölcsönöz a viselőjének.

Az arany a legtöbb emberen nagyon szépen mutat, szinte mindenkinek jól áll. Különböző kövekkel díszítve igazán gyönyörű és egyedi darabokat kaphatunk, így mára az arany ékszerek széles skálájából válogathatnak azok, akik szeretnek ilyen kiegészítőket viselni.

 

2014.10.07 12:08

Az ékszerek története

 

 

Az ékszerek évezredek óta fontos szerepet töltenek be az emberek életében, olyannyira, hogy már az őskorban is próbálkoztak az emberek azzal, hogy feltűnőbbé tegyék a külsejüket.

Az ókorban már kimondottan divat volt az ékszerek viselése, egyszerre több kiegészítőt is hordtak az emberek, kiváltképp a gazdagabb rétegek, gondoljunk csak az egyiptomi fáraók, királynők ábrázolására, mindegyiken számos karperec, fülbevaló látható.

Az ékszerek viselése már Krisztus előtt 3000 évvel is elterjedt szokásnak számított.

 

Miért jó a házilag készült ékszer?

 

 

Manapság az ékszer nem a gazdag emberek kiváltsága, és nem is számít ritkaságnak – egy boltba betérve bárki gazdag választékkal találhatja szemben magát, legfeljebb a bőség zavara nehezítheti meg a döntést.

Már igen jó áron, adott esetben mindössze néhány száz forintért vásárolhatunk különböző kiegészítőket, csillogókat, köveseket, vagy akár fonottakat is. Házilag ékszert készíteni azonban még mindig igen népszerű hobbi, mert azon kívül, hogy remek elfoglaltság, egyedi ékszereket készíthetünk így, ami biztos, hogy senki másnak nincs.

 

Jól variálhatók a drótékszerek

 

 

Az ékszerek készítéséhez régen csupán néhány anyagot használtak fel, az adott történelmi kortól függően:

az őskorban főleg csontokból készítettek ilyen kiegészítőket, az ókori egyiptomiak azonban már aranyat és ezüstöt használtak fel a testük díszítésére.

Manapság szinte minden megengedett az ékszerek anyagát, külalakját és színeit illetően, éppen ezért a hölgyek (és egyre inkább az urak is) abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy ezerféle kiegészítő közül válogathatnak.

Olcsó és egyedi a fonott ékszer

 

 

Ha az ékszereket emlegetjük, legtöbben aranyra, ezüstre, gyémántra és más drágakövekre gondolunk, amik igen drágák, sok ember számára megfizethetetlen luxust jelentenek.

Az igazság azonban az, hogy ma már az ékszerek viselése nem a gazdag emberek kiváltsága, egy kis kreativitással, ügyességgel még akkor is hordhatunk ilyen kiegészítőket, ha nem szeretnénk vagy nem tudjuk megvenni.

Jó példát mutatnak erre a fonott ékszerek, amik akár készen is megvásárolhatók mindössze néhány száz forintért, de ha magunk készítjük el őket, szinte fillérekből megúszhatjuk a testünk díszítését.

Egyedi gyöngyből készült ékszerek

 

 

A boltokban készen kapható ékszerek tagadhatatlanul gyönyörűek, és ma már számos fajta közül választunk: arany, ezüst, nemesacél, de akár fából készült darabok is a rendelkezésünkre állnak, csak az egyéni ízlésünkön, vagy a divaton múlik, hogy melyiket részesítjük előnyben.

Népszerűek manapság a gyöngyből készült díszítőelemek is, különösen a színes karkötőket, fülbevalókat, nyakláncokat szeretik, de az sem ritka látvány, hogy valaki gyöngyből készült gyűrűt hordjon.

Így válasszunk fülbevalót

 

 

 

 

Az ékszerek már évezredekkel ezelőtt elkezdtek hódítani, régészeti leletek egész sora utal arra, hogy az ősemberek számára sem volt idegen testük díszítése.

 

Mostanra azonban az ékszermánia soha nem látott méreteket öltött, nem látunk olyan embert az utcán, akit ne díszítene legalább egy szolid darab. A nyakláncokat, karkötőket, gyűrűket nem mindenki szereti, a fülbevaló viszont nagyon kevés kivétellel szinte minden nő fülében megtalálható, sőt, az sem ritka, hogy valaki egyszerre többet hordjon a fülében, és manapság egyre gyakoribb látvány a férfiakon is.

 

 

 

Milyen nyakkivágáshoz milyen nyaklánc illik?

 

 

 

Az ideális ékszer nemcsak személyiségünkhöz és az adott eseményhez illik, hanem a ruhához is, amelyet választunk az alkalomra.

 

Hét alap nyaklánchossz létezik, amelyek közül választhatunk: a magas gallér, a gallér, a hercegnő, a matiné, az opera, a kötél és a lasszó. Ezek némelyike szinte minden nyakkivágáshoz illik, de bizonyos ruhákhoz kifejezetten a matiné vagy épp az opera nyaklánc passzol.

 

 

 

Ékszerek – így lehetünk stílusosak

 

 

 

Mióta világ a világ, a nők imádnak ékszereket hordani. A divat folyton változik, így az is, hogy milyen ékszereket részesítünk előnyben, azonban néhány szabályt nem árt betartani, ha nem akarunk nevetségesen kinézni. Bármennyire is szép ugyanis önmagában egy ékszer, oda kell figyelni, hogy mihez vesszük fel, mivel kombináljuk – ez mind a ruhákra, mind az egyéb kiegészítőkre vonatkozik.

 

 

 

Alapszabály, hogy feltűnő, nagy, mintás ékszereket egyszerűbb ruhákhoz tanácsos felvenni, ugyanis ha nagyon harsány öltözékkel párosítjuk, meglehetősen komolytalan lesz a kinézetünk.

 

 

Sokan kedvelik a hatalmas kövekkel kirakott nyakláncokat, színes medálokat, lelógó, csillogó fülbevalókat, azonban ezeket lehetőség szerint egyszínű, nem hivalkodó felsővel kombináljuk, így biztosan a kívánt hatást érhetjük el.

Alkalmakra is jó választás a kristály nyaklánc

 

Sok ember hord szívesen ékszereket, a nők különösen értékelik ezeket a kiegészítőket. Az ékszereknek ma már rengeteg fajtájával találkozhatunk az üzletekben, vásárolhatunk aranyat, ezüstöt, bizsut, de olyanokat is, amik nem fémből vannak: gyöngyből készült, fonott ékszereknek is széles választékával találkozhatunk.

 

Elsősorban a nők körében kedveltek a kristály ékszerek, a kő igazán szép csillogást ad bármilyen nyakláncnak, fülbevalónak vagy karkötőnek.

 

2014.08.04 14:48

Széles mosoly garancia

 

 

 

 

 

 

A topékszerek.hu garanciát vállal minden egyes ékszerére.  A széles mosoly garanciánkkal szeretnénk Önnek kedves vevő, a lehető legtöbb aggályt levenni a válláról.

 

 

Ingyenes házhozszállítás

9 000 Ft felett díjmentes szállítás Magyarországon

Széles mosoly garancia
Ha nem tetszik a termékünk 30 napon belül kicseréljük.
Akciós ékszerek
Akciós Ékszerek a hét minden napján ! 

info [kukac] ekszerorias.hu
+36 20 5800 489

Google PageRank